«

»

Feb 04

Välkomna lite obehag- ett tips på vägen.

Undvikande av obehag är tyvärr vanligt. Vid det första tecknet på obehag skjuter vi ifrån oss obehagskänslan och återvänder till vår komfortabla zone. Det vi känner igen och det vi vant oss vid.

Problemet är att vi redan här sätter gränser. Om vi ska våga ta ett steg mot nya upptäckter måste vi våga stega ut ur den komfortabla zonen.

Tex:

Hur känns det första dagen på gymmet, den första löprundan på länge, att äta grönsaker istället för strips eller när vi ska kritisera eller möta någon vi tycker gjort något fel.

Obehagligt- eller hur?

Om vi vill upptäcka nytt, lära oss nytt, sluta skjuta upp saker, börja träna, våga prata framför folk eller stå på en scen borde vi välkomna lite obehag.

Det kanske inte är så farligt med obehag? Kanske det däremot är ”farligare” att stanna i komfort zonen. Även om det för tillfället känns bäst?

Tänk om vi bara skulle välkomna obehag som ett tecken på utveckling/ förändring.

Vad skulle hända då?

Vilka förändringar skulle det leda till?

Om vi den här veckan testar att stå ut med lite ”obehag” kanske det tom på fredag känns skönt att träna, eller skönt att vi äntligen tog upp det problem vi hade med vår vän, eller kanske vi utvecklat en ny färdighet på köpet.

Kan obehag vändas till behag? Självklart. Vi är bara ovana och då känns det obehagligt.

Ta tex Yoga, väldigt obehagligt innan kroppen mjukats upp och du kan hantera de rörelser som ska utföras. Men jag undrar om regelbundna yoga utövare skulle kalla det obehagligt, knappast!

Ta ett marathonlopp som exempel , nu snackar vi inte bekvämlighet direkt! Men de flesta som springer ett marathon kommer tillbaka och gör det igen och igen.

Välkomna lite obehag, i alla fall i små doser. Stanna i känslan och utvärdera om det var värt det eller ej.

Let me know om det fungerar för er,

Jag kan lova att det fungerar för mig.

blogg4

7 kommentarer

 1. Maria Broberg

  Som vanligt levererar du bästa peppen Annamia!
  Saknar dig, hoppas vi ses snart!!
  KRAM

  1. admin

   Saknar dig Maria! Och tack! Vi får se till att ses snart! KRAM

 2. Ingela Keijser

  Så klokt skrivet Annamia!
  Då och då är det nyttigt att kliva ur sin bekvämlighetszon och att öva sig så obehagligheter övergår i behagligheter!
  /Stor kram

  1. admin

   Tack Ingela<3 Stor kram t dig!

 3. Jennie

  Du är så väldigt översmart jämt! Önskar att jag kunde tänka lite mer som dig, ska försöka med det. Hoppas allt är bra :) Kram!

  1. admin

   :) haha, men det är också en sak att tänka och att göra:) för min del är det bra att påminna mig själv ibland också. Allt bra tack o jag hoppas du mår prima och att vi ses snart! Kram!

 4. Jennifher Love

  Hej! Jätte kul att kolla in din blogg, de är alltid kul det ser ofta olika ut och din var mycket intressant :) och mycket intressanta ämnen som du har med på din blogg AnnaMia. :) Jag visste inte du också var coach det låter väldigt kul och du är säkert mycket begåvad på ditt jobb som coach och har utvecklat dig mera som person under processen? :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>