«

»

Jul 04

Sverigesimmet 6/7! Kom och hjälp oss samla in pengar till WATERAID.

Jonas Colting kontaktade mig i veckan angående sitt projekt ”Sverigesimmet” vars mål är att samla in 600 000 kronor till Wateraid och deras arbete. Summan motsvarar 1 krona per meter som Jonas simmar! 200 kronor ger en människa varaktig tillgång till rent vatten och sanitet. 600000 kronor ger 3000 människor den möjligheten. WaterAids vision är en värld där alla har tillgång till vatten och sanitet och de gör ett fantastiskt jobb. De arbetar på plats i 26 olika länder med att säkerställa tillgång till rent vatten, sanitet och hygien.
WaterAid förändrar varje år miljontals liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen.

WATERAID_COL_LOGO-24_vitbakgrund-720x167

Jonas Colting har varit professionell triathlet sedan 1996 och har vunnit två VM- och två EM-medaljer samt två gånger vunnit ”världens hårdaste triathlon”; Ultraman World Championships. Jonas är en ofta anlitad föreläsare samt skribent, rådgivare och coach med träning och hälsa som sitt favoritområde. Nu ska Jonas simma mellan Stockholm och Göteborg. Sträckan på 600 kilometer mellan dessa städer är en sträcka ingen tidigare simmat. På söndag hoppar han i vattnet vid Stadshuset i Stockholm och den 15 augusti räknar han med att vara framme vid Operan i Göteborg.

Colting_undervatten-LQ-720x483

Jonas önskan är att så många som möjligt ska komma till Stadshuset på söndag och simma med honom den första biten ( till Rålis) och samtidigt bidra med 200 kr ( 200 m). På grund av det massmediala intresset som skapats av denna utmaning blir det med stor sannolikhet mer folk än förväntat vid starten varpå jag kontaktades. Jag är tacksam att få kunna bidra till detta projekt och jag hoppas på att få många med mig- antingen genom att komma till Stadshuset på söndag eller genom att bidra på länken nedan. Man får också gärna dela Sverigesimmets sidor:

https://www.facebook.com/sverigesimmet

http://instagram.com/jonascolting

Vill du hjälpa till klicka här!

Om du tar en bild på Jonas under hans simning eller om du vill hjälpa till att sprida Sverigesimmet, använd då taggarna #sverigesimmet och #förattrentvattenräddarliv. Då är du med och bidrar till att fler skall få tillgång till rent vatten!

VÄLKOMNA TILL STADSHUSET PÅ SÖNDAG! KOM I TID- kl 12.00 hoppas det i vattnet!

10290020_1428527554074230_9016530661476315320_n

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>