«

»

Aug 27

Riksfinalen av Stjärnskott 2012! Vilken succé final!

Här är mina reflektioner och bilder från riksfinalen av Stjärnskott 2012. Även om vi inte hade tur med vädret måste jag säga att det kändes riktigt bra hela dagen och hela programmet som startade redan kl 13.00 och avrundades någon gång efter kl 21.00.

Förutom de fantastiska deltagarna och gästartisterna beror detta självklart också på alla föräldrar och anhöriga. Så otroligt tappra ni är! Stor eloge till er som trotsar regn och kyla för att ge oss på scenen en fantastisk upplevelse!

Jag vill gärna även passa på att tacka er alla, ni föräldrar som gör detta för era barn. Vilken otrolig sammanhållning och vilket fint engagemang. Till er deltagare vill jag säga att ni ska vara otroligt tacksamma för det era föräldrar och anhöriga gör för er och att de kan och har möjlighet att göra det för er.

När Malin och jag landade i Söderhamn på lördag kvällen gav vi oss ut på en liten spring runda för att röra på oss lite men också för att kolla in scenområde och plats vi skulle vara på. Då hade alla deltagare samlats med hjälp av föräldrarnas engagemang ( vi sprang ju på ett gäng av er:) och jag är så glad att denna tävling även ger denna sammanhållning och nya vänskaper som kanske kommer att hålla hela livet.

Vi hade två semifinaler med 11 deltagare i semi 1 och 12 deltagare i semi 2. Totalt 6 finalister framträdde igen klockan 19.00 i dueller 2 och 2 mot varandra. Jag är aldrig delaktig i jury arbetet under finalerna så ni kan tänka er hur nervpirrande det är även för mig när jag inte har en aning om utgången eller vilka finalister som ska presenteras. Ärligt talat är jag helt mentalt slut efter en final:) så mycket spänningar och dessutom ett relativt högt tempo hela dagen. Men oh vad skoj!

Vinnaren blev slutligen Julie Yu med Rasmus Erikssons låt vilket var extra roligt! På andra plats Lovisa Hector och trea Wictoria Johansson.

Jag är supernöjd med finalisterna och vinnaren, jag tyckte juryn gjorde ett kanonjobb! Det är klart att jag kanske saknade någon bland de 6 finalisterna men jag ville å andra sidan inte heller byta ut någon så…. ja, ni förstår- det är inte ett lätt jobb juryn har!

Juryn bestod av Per-Erik Sortti, artist och supermysig människa! Anki Norman, egen företagare som föreläser och utbildar  inom kommunikation och Lasse Lingman förstås, som inte behöver någon närmare presentation men som vanligt var han otroligt närvarande. Extra roligt att vi var i Söderhamn där Lasse startade dessa tävlingar för många år sedan.

Dessutom superhärliga arrangörer där det absolut inte finns några problem och allt kan lösas.

Gästartisterna var Omar Rudberg som både inledde programmet samt lämnade över vinnarpokalen till vinnaren Julie Yu. Omar vann Stjärnskott 2011. Hilda Stenmalm som var fantastisk, som vanligt och vinnare av stjärnskott 2009. ebba Knutsson som vann 2010 kunde tyvärr inte komma och vi saknade henne mycket. Isa Tengblad kom direkt från Stockholm och Nickelodeon dagen. Amanda Fondell var publikdragare och bjöd på några akustiska låtar med sin gitarr.

Mikael hjälpte mig på scenen vilket var ovärderligt! Tack Micke!

Annamia och Micke med finalisterna

Juryn!

Micke peppade deltagarna bakom scenen. Här backstage med Kenny Smulter

Deltagarna i riksfinalen av Stjärnskott 2012!

Massa bilder finns på min facebooksida. Gilla den gärna och kolla albumet Stjärnskott 2012. Ni får gärna tagga er och de ni vill!

http://www.facebook.com/Annamiase

Här är fler bilder från dagen och min ”liverapport” som många följde:) TACK! http://www.annamia.se/opel-big-fan-of-summer-part-10-final-i-soderhamn/

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>