«

»

Okt 17

Drömmen blev verklighet.

Vi har pratat mycket om drömmar och mål under helgen! Och ni har väl inte missat att det är viktigt med stora drömmar?

Hur stora eller små de ska vara bestämmer du givetvis själv. Men i min drömlista finns inget som är för stort! Från denna drömlista kan du sedan bryta ned drömmarna i delar. Delarna blir mål som du sedan bryter ned i delmål och plötsligt finns det något du kan göra just i detta nu som ett första steg på vägen till drömmen.

Det kan faktiskt vara så lätt och jag tänker dela med mig av ett exempel på detta:)

När jag var yngre drömde jag mycket, det gör jag såklart fortfarande- men jag var väldigt bra på att skriva om drömmarna!

En dröm jag hade var att skapa en dansskola. Jag var nog runt 10-11 år. När man är så ung är det svårt att bli tagen på allvar och gissa om jag var trött på detta när jag visste att jag kunde;) Skam den som ger sig och jag övertygade medborgarskolan om att jag skulle få gå en dansledarutbildning. Och där gick jag med de vuxna, övertygad om att jag var lika ”vuxen” själv.

Jag startade mina första klasser, och det gick! Riktigt bra också:)

 

Jag arrangerade uppvisningar och framträdanden på alla möjliga scener som 13 åring och det blev riktigt uppskattade dansklasser på ”ladan” i Ljungsbro.

Ok, inte en ”egen” skola men ganska nära- eller hur?

Jag är så här i efterhand sjukt tacksam att alla trodde på mig, men jag gissar att jag var ganska övertygande i min approach:)

Sen tröttnade jag lite på detta och ville starta en artistskola, men då kan det vara bra att kunna det där med ”sång och artisteri” också. Då ville jag såklart bli artist. Samma visa- skriva ned drömmen och köra på igen:)

Och ett år efter detta hade jag turen att stöta på Lasse Lingman! Som också trodde på mig:)

Jag var ingen världsstjärna precis men fick stå på många scener tack vare Lingman & Co, spela in singel och skiva och medverka i massa spännande grupper och tv program.

Eftersom jag hela tiden brunnit för att få ”plocka fram det bästa ur andra” inom alla områden i livet och motivera och inspirera människor till att bli sitt bästa jag halkade jag in ”terapi branschen” som motivator och alkohol & drogterapeut”. Jag hjälpte människor som haft det svårt tillbaka in i samhället. Där fick jag också använda min ”ledar förmåga” och jobbade som både gruppterapeut, samtalsterapeut, personal ansvarig och verksamhetschef. Det var en mycket lärorik tid men jag längtade tillbaka till ”scenen” som jag fått förmånen att stå på sedan 3 års ålder.

Jag kom tillbaka till artist och nöjesbranschen efter ett tag och tillslut fick jag då äntligen starta en artistutbildning i samarbete med Lingman & Co,  Camp Lingman & Julias Camp.

Men poängen med storyn är såklart att utan sidospåret med att jobba med att coacha och rådgiva både enskilt och i grupp hade jag aldrig kunnat lägga upp det upplägg som idag finns på våra camper. Det jag förstod och kunde landa i är att vi alltid måste bygga inifrån för att kunna leverera vidare ut.

Jag har också under flera år slukat all form av litteratur man kan tänka sig inom personlig utveckling och ledarskap. En stor inspirationskälla har varit Mia Törnblom, att förstå innebörden av en stark självkänsla som jag tidigare skrivit om och hur långt den kan ta oss samt hur mycket den kan begränsa oss beroende på hur ”vältränad” den är.

Det du tränar på blir du bra på och det gäller att träna på ”rätt” saker. Alla deltagare på Camp Lingman i år fick förmånen att lyssna på Andreas Weise när han besökte campen och han sa det väldigt bra! Vill du bli proffs på något bör du lägga ned 10 000 timmar i ämnet. Något jag också stött på i många av de böcker jag läst. Så läs för tusan på det du vill bli bra på! När du reser, tränar, ska sova.

Mina kommande mål håller jag lite på;) Men jag är övertygad om att jag kan ta mig dit. Det handlar i allafall om att få fortsätta motivera andra till att våga plocka fram det bästa i sig själva vilket jag är övertygad om att alla kan och vill, det handlar om att skapa de rätta förutsättningarna.

Hur man sätter upp mål och delmål kommer jag skriva om i nästa inlägg och hur vi gör på artistutbildningarna. Viktigt att poängtera är dock att det första vi måste göra är att våga drömma- och skriva ned! Om du inte har en egen plan för ditt liv är det oftast någon annan som har det- kom ihåg det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>